Mihajlović: Učinićemo sve da osvetimo smrt Zorana Đinđića

Izvor: B92

Četvrtak, 13.03.2003.

15:30

Default images

Načelnik Beogradskog SUP-a Milan Obradović saopštio je na konferenciji za  novinare da je u toku opsežna akcija kako bi se lica odgovorna za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića uhapsila i privela sudu. Pripadnici policije izvršili su pretres stanova osoba iz Zemunske grupe, koja broji oko 200 ljudi, a koju je vlada Srbije označila kao odgovorne za ubistvo premijera Đinđića, rekao je Obradović. "Do sada je uhapšeno negde oko 40 lica koja direktno ili indirektno imaju veze sa imenovanom grupom. Jedan broj lica su i direktni pripadnici grupe, većina članova grupe je u ovom trenutku u bekstvu, za njima je u tolku intenzivna potraga na celoj teritoriji Srbije i Crne Gore. Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala izdala je i vanredno obaveštenje, odnosno potragu za tim licima. Saradnja sa susednim državama, kao i sa drugim državama u Evropi je takođe uspostavljena i u toku", rekao je Obradović. On je istakao da su u atentatu na premijera u kome je ranjen i pripadnik Đinđićevog obezbeđenja Milan Verulović učestvovala tri, za sada nepoznata lica. Jedan od atentatora imao je pušku sa optičkim nišanom, a druga dvojca pištolje, rekao je načelnik gradskog SUP-a. Obradović je dodao da su sva trojca bili obučeni u teget radne kombinezone sa žutim aplikacijama i da su se posle ubistva udaljili u pravcu Balkanske ulice odlazeći iz zgrade u ulici Admirala Geprata broj 14 odakle je pucano. U izjavi za javnost Republički ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović uputio je sledeću poruku koju je, kako je rekao, saopštava - kao čovek, političar i ministar. "Kao čovek mogu jednostavno da poručim da ćemo učiniti sve da osvetimo smrt dr Zorana Đinđića. Kao političar mogu da kažem da se obavežem da ćemo nastaviti njegovo delo i ostvariti njegov san koji smo zajedno sanjali Vladi republike Srbije, da Srbija postane lepa, demokratska, evropska zemlja. I kao ministar želim da vas uverim da ćemo pohapsiti sve one odgovorne za ovaj zločin i likvidirati svakoga ko pruži otpor policiji", rekao je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: