Đukanović: Teroristički akt protiv demokratije i reformi

Izvor: Beta

Četvrtak, 13.03.2003.

14:45

Default images
Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je u četvrtak da je ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića "ne samo gnusan zločin već, i sračunat teroristički akt na demokratiju i težak udarac reformskim snagama Srbije". "To je ujedno i veliki gubitak za zajednicu Srbije i Crne Gore u njenom nastajanju čijem je utemeljenju dao poseban doprinos. Smrt Zorana Đinđića je veliki gubitak i za širi demokratski pokret u regionu", kazao je Đukanović na komemorativnoj sednici vlade povodom smrti srpskog premijera.

Đukanović je rekao da će Đinđićev politički angažman i njegova pogibija ostati "tragično svedočanstvo o mukotrpnoj borbi za otvaranje i dinamiziranje demokrtaskih, reformskih procesa za trasiranje evropskog puta Srbije i regiona u celini". Crnogorski premijer je dodao i da će Crna Gora pamtiti Đinđića kao čoveka modernih, evropskih nazora koji je, "i kao opozicioni lider, i kao čelnik nove demokratske vlasti više od drugih razumeo svu kompleksnost srpsko-crnogorskih odnosa". On je ocenio da smrt Zorana Đinđića treba da bude "tragična poruka međunarodnoj zajednici i podstrek da još odlučnije podrži sve demokratske strukture u Srbiji i Crnoj Gori". "Zoran Đinđić je bio personifikacija novog evropskog lika Srbije. Na najbolji način odužiće mu se svi oni koji izraze spremnost da još odlučnije istraju na realizaciji Đinđićevog demokratskog projekta", kazao je Đukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: