Korać: Objava rata toj grupi

Izvor: B92

Četvrtak, 13.03.2003.

11:00

Default images
(iz intervjua potpredsednika Vlade Srbije Žarka Koraća Radiju B92 emitovanom u emisiji "Kažiprst")
B92: A ostale sa te poternice, koje mi znamo, Dušan Spasojević?
Korać: “Koliko znam, policija i dalje traga za njim, a neki sa te liste su uhapšeni, ali ne bih išao više od toga, neka policija sama da saopštenje. Morate da shvatite: vanredno je stanje, policija će sama odlučiti šta može da kaže, a šta ne. U svakom slučaju, vrlo intenzivno se traga za ljudima i činjenica da su oni u bekstvu verovatno vrlo indikativno govori o tome kakav odnos oni imaju prema onome što je Vlada rekla. Moram da prevedem na obične ljudske reči ono što je Vlada uradila - to je objava rata njima. To je grupa koja se u ovom trenutku smatra jačom od države, koja ubija premijera i koja želi da kriminalizuje državu i društvo. Moram da kažem da ta grupa ima svoje listove koje izdaje, ima svoje novinare koje plaća i imala je svoje izvore u policiji, imala je svoje izvore u sudstvu, naročito u advokaturi, i moram da kažem da je to jedan rak koji je počeo da nagriza našu državu do kraja. U Srbiji, na žalost, mi smo jedna tragična zemlja, gde se često liberalni reformatori ubijaju, setite se ubistva kneza Mihaila. Voleo bih da mi danas neko odgovori zašto je ubijen knez Mihailo u Topčideru. Dakle, svaki liberalni reformator se suočava sa kriminalizovanim grupama koje to ne žele. Moram da kažem i ovo, da smo mi zatekli jedno stanje u kome država u jednom trenutku nije bila jača od tih grupa. Podrška naroda nije dovoljna, oni imaju oružje, oni su dobro organizovani, oni imaju svoje izvore svuda, i trebalo je jako dugo da država polako tu prevagu prebaci na svoju stranu, međutim, na žalost to je kasno za Zorana Đinđića.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: