Dan žalosti

Izvor: B92

Četvrtak, 13.03.2003.

09:00

Default images
Nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, u Srbiji je uvedeno vanredno stanje. Prema rečima vršioca dužnosti predsednika Republike Nataše Mićić, vanredno stanje će trajati dok počinioci i nalogodavci ubistva ne budu uhapšeni.

Vrhovni savet odbrane naložio je angažovanje Vojske u borbi protiv terorizma, u koordinaciji sa MUP-om Srbije. Pojačane su kontrole graničnih prelaza i putnih pravaca.

Vlada Srbije proglasila je trodnevnu nacionalnu žalost.

Republička vlada je za ubistvo premijera Zorana Đinđića optužila organizovanu kriminalnu grupu poznatu kao Zemunski klan. Ovu grupu čini oko dve stotine ljudi, a vlada je objavila spisak od 23 imena, na čijem se čelu nalaze nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Luković Legija i Dušan Spasojević iz Zemuna. Prema saopštenju vlade, Zemunski klan je odgovoran za niz zločina iz prethodnog perioda – za preko 50 ubistava i više desetina otmica - između ostalog, za ubistvo na Ibarskoj magistrali, otmicu Ivana Stambolića, bombaški napad na preduzeće Difens roud i za pokušaj atentata na premijera Đinđića 21. februara na Novom Beogradu.
Prema saopštenju vlade, u toku jučerašnjeg dana trebalo je da bude potpisan nalog za hapšenje ove - najveće organizovane grupe na prostoru bivše Jugoslavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: