Reagovanja iz Republike Srpske

Izvor: B92

Sreda, 12.03.2003.

22:45

Default images
Predsednik Republike Srpske Dragan Čavić izjavio je da ubistvo Zorana Đinđića predstavlja strahovit udarac svim demokratskim snagama Srbije i regiona. On je rekao da moraju biti iskorišćena sva raspoloživa sredstva za borbu protiv organizovanog krminala i naglasio da će RS na granici prema Srbiji i Crnoj Gori dati svoj doprinos u akciji eventualnog hvatanja zločinaca. “Mi u RS s posebnim emocijama dožvljavamo tu tragediju i strahujemo nad mogućim posledicama koje mogu zadesiti Srbiju. Pre 15 dana bili smo domaćini predsedniku Vlade Srbije. Upornost i nepopustljivost u namerama, ogromna energija i podrška svemu pozitivnom odlike su Zorana Đinđića koje je on pokazao tokom jedine, i nažalost, poslednje posete RS”, rekao je Čavić.

Na informaciju o atentatu na Đinđića reagovao je i predsednik Skupštine RS Dragan Kalinić. “Kada se desi takva nesreća u najbližem susedstvu treba pre svega pogledati i svoj kućni prag,  upitati se kako sprečiti zlo terorizma i revanšizma u sopstvenoj kući, kako za dobro ove zemlje raditi s više unutrašnje sloge i više međusobnog, civilizovanog dijaloga”, rekao je Kalinić.

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić ocenio je da će atentat na Đinđića izazvati posledice na stanje u regionu. “Moje je mišljenje da taj događaj pokazuje koliko su organizovan kriminal i terorizam velika opasnost po region. Slika o regionu će se značajno pokvariti, ja se nadam da će Srbija i Crna Gora izaći stabilne iz ove situacije, za koju ne mislim da bi trebalo da ima neki neposredan uticaj na odnose Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore”, rekao je Ivanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: