Ubijen predsednik Vlade Srbije Zoran Đinđić

Izvor: Beta

Sreda, 12.03.2003.

21:15

Default images

Premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen je u sredu oko 12:45 ispred zgrade Vlade Srbije On je pogođen s 2 hica u grudi, iz snajpesrkog naoružanja, i bez pulsa, pritiska i svesti odmah prevezen u Urgentni centar, gde je bezuspešno podvrgnut reanimaciji i operaciji.

Policajci u pancirima i sa automatskim puškama u najužem centru Beograda i po mostovima su posle pucnjave zaustavljali i pretresali automobile, posle pucnjave u kojoj je ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić.

Oko 12:45 ispred zgrade Vlade Srbije čula su se dva pucnja. Reporterka Radija B92 ispred Vlade Srbije javila je tada da je jedan od očevidaca rekao da se sve dešavalo u dvorištu zgrade Vlade Srbije, da su se čula dva hica i da se u istom trenutku stvorio velik broj policajaca. Šef službe Javne bezbednosti Sreten Lukić napustio je sednicu Odbora Skupštine Srbije za bezbednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: