Hombah: Đinđić bio moderan heroj demokratije

Izvor: B92

Sreda, 12.03.2003.

21:03

Default images
Jedan od vodećih nemačkih privrednika i bivši šef Pakta stabilnosti za jugoistočnu Evropu Bodo Hombah izjavio je za Betu povodom smrti premijera Zorana Đinđića da je on bio "moderan heroj demokratije". Hombah je danas predsednik jedne od vodećih nemačkih medijskih korporacija "Vestdojče algemajne cajtung". U izjavi dopisniku Bete Hombah, koji je bio i Đinđićev prijatelj, rekao je da se premijer Srbije "pod najtežim mogućim uslovima borio za reforme u Srbiji i uključivanje svoje zemlje u evropske i svetske tokove". "Đinđić je bio veličanstvena mešavina osobina. Imao je humanističko obrazovanje i sposobnosti da sprovodi privredne reforme. Ranije sam govorio da bi bilo dobro da i Nemačka ima takve političare. Đinđić je bio najbolji političar kojeg sam poznavao, a poznajem ih mnogo", rekao je Hombah.

Nekadašnji šef Pakta stabilnosti rekao je da "u duhu Đinđićevog rada ne bi bilo da se sada stane, već da treba da bude nastavljen rad na ostvarenju njegovih političkih ciljeva". Hombah je izrazio nadu da će "svi u Srbiji koji misle isto kao on, sada da se ujedine u nastojanju da Srbija nastavi put napred, a ne da se vrati u prošlost". "Apelujem na moje kolege u privredi da ne dopuste da ih ovaj strašan događa dovede do odluke da prestanu da se zanimaju za Srbiju, već da upravo zajedno učinimo sve da posle ovog gubitka Srbiju ne ostavimo samu", izjavio je Hombah.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: