"Naivno se verovalo da je sve bilo gotovo 5. oktobra"

Izvor: B92

Sreda, 12.03.2003.

20:07

Default images
Politikolog Vladimir Goati ocenio je da je ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića ogroman gubitak za demokratizaciju Srbije, ekonomske reforme, približavanje Evropi i evropskim standardima. "Nema mnogo motora, nema mnogo pokretača tih procesa, a Đinđić je bio jedan od najvažnijih i nezamenljiv", rekao je Goati. On je ocenio da atentat na Đinića pokazuje i da se "prilično naivno verovalo da su poražene snage" koje su vladale pre 5. oktobra 2000. "Đinđić je udario na prikrivene strukture moći tim reformama", rekao je Goati. On je rekao da će ubistvo premijera svakako izazvati veliku krizu i zbunjenost u zemlji, ali i da je sada teško prognozirati dalji politički tok događaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: