RFI: DOS JEDINA PRAVA OPOZICIJA U SRBIJI

Izvor: B92

Utorak, 15.08.2000.

13:25

Default images
Gradjani Srbije ce, uz malo srece, shvatiti uoci predstojecih izbora da je "jedina prava i dobra opozicija" sada okupljena oko lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Kostunice i ta opozicija ovog puta nece izigrati poverenje naroda, ocenjuje Radio Frans enternasional. U komentaru se ocenjuje da je razjedinjenost opozicije donela i pozitivne posledice, odnosno da s Vukom Draskovicem i Srpskim pokretom obnove, opozicija "ne bi mogla daleko da stigne". "Vuk Draskovic je mozda u nekim situacijama radio i dobre stvari ali su vremenom njegove mane postale tako vidljive da je on poslednjih godina nesumnjivo najveci problem srpske opozicije. Suvise ljudi mu u Srbiji ne veruje, suvise je veza s vlastima, suvise je prica o materijalnim zloupotrebama... skoro je izvesno da opozicija s njim ne bi mogla daleko da stigne. Bolje je da se ta situacija jednom rascisti i da se na ovim izborima barem napravi dobra opozicija u Srbiji. To je vec pola pobede protiv rezima", ocenjuje Radio. Prema oceni francuske stanice, Vojislav Kostunica, kandidat DOS za predsednika SRJ "sada ima profil o kome se samo moze sanjati u Srbiji". Komentator je ocenio da Kostunica "nema ni onaj kompromitovani profil humanitarnog aktiviste koji je unovcio svoje moralne pridike" i dodao da "mozda nije lose da se rasciste odnosi Zapada prema Srbiji i srpskoj opoziciji". "Ta opozicija mora da bude vezana za Evropu, kao sto Kostunica istice, i politicki i ekonomski i civilizacijski, druge buducnosti nema, ali je vazno da stvari postanu jasne da se vidi da li je Evropa u stanju da natera Ameriku na skidanje ekonomskih sankcija ili da ih skine unilateralno jer se vecina evropskih drzava za to zalaze", navodi RFI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: