VISE HILJADA PROTESTOVALO ZBOG ZAUZIMANJA TREPCE

Izvor: B92

Utorak, 15.08.2000.

20:53

Default images
Vise hiljada Srba okupilo se u utorak uvece u centru severnog dela Mitrovice, u znak protesta zbog zauzimanja "Trepce" od strane Kfor i UNMIK-a. Protest, pod nazivom "Trepca je nasa sudbina", je organizovalo regionalno Srpsko nacionalno vece za severni deo Kosova. Predsednik Izvrsnog odbora SNV Oliver Ivanovic, je okupljenima rekao, da je Srbima "Trepca njihovo juce, danas i sutra". Ivanovic je podsetio da Srbi na severu Kosova, a pogotovu u podeljenoj Mitrovici, vec 14 meseci svoju sudbinu resavaju kako najbolje znaju i umeju, mimo zelje Kfora i UNMIK-a, a mozda, naglasio je on, i mimo "nekih nasih zvanicnika", iz Beograda. On je izrazio nadu da ce Srbi na severu Kosova i ovu bitku za "Trepcu" dobiti. "Kad je bezbednost u pitanju, ne mozemo davati nikakve koncesije", upozorio je Ivanovic. Predstavnici SNV ce, najavio je on, bez ikakvih pretenzija, da se ukljuce u resavanje mnogih pitanja vezanih za "Trepcu", sa ciljem da nijedan radnik ne ostane bez posla i plate, prenosi Beta. Okupljeni su protest zavrsili setnjom kroz centar grada, a za sredu ujutru zakazano je novo okupljanje ispred glavne kapije za ulazak u topionicu olova u Zvecanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: