RADNICIMA "TREPCE" PO 1.200 DINARA

Izvor: B92

Utorak, 15.08.2000.

12:08

Default images
Radnicima "Trepce", koji su se u utorak ujutro okupili ispred ovog kompleksa trazeci da se vrate na posao, isplaceno je po 1.200 dinara kao akontacija za prvu polovinu avgusta, javlja Srna. Ovo je prvi put da UNMIK upotrebljava dinar kao platezno sredstvo na Kosovu, s obzirom na Kusnerovu odluku da zvanicno sredstvo placanja bude nemacka marka. Radnike su britanski vojnici u grupama od po 20 pustali u zgradu, gde su razgovarali s Vladimirom Zimjanjinom, zamenikom regionalnog administratora za Kosovsku Mitrovicu. Zimjanjin ih je evidentirao i svakom od njih isplatio akontaciju za prvu polovinu avgusta u iznosu od 1.200 dinara. Posle toga im je receno da nece biti rada i da ce na poslu trenutno biti zadrzani samo radnici koji ce odrzavati postrojenja. Radnicima nije receno do kada ce dobijati novcanu naknadu. Noc u Kosovskoj Mitrovici, Zvecanu i okolnim mestima protekla je mirno i nije zabelezen nijedan incident, posto je juce KFOR preuzeo kompleks Trepce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: