KUSNER: UGRADJIVANJEM FILTERA SMANJICE SE ZAGADJENJE

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.08.2000.

13:37

Default images
Trepca nece raditi do daljeg, a medjunarodna zajednica finansirace rekonstrukciju postrojenja u pogonima i ugradjivanje posebnih filtera koji ce znatno smanjiti stetna isparenja i dimove i zastiti okolinu - izjavio je sef civilne misije UNMIK-a za Kosovo, Bernar Kusner, javlja Beta. Prema njegovim recima, radnici "Trepce" nece ostati bez posla, a za vreme dok bude trajala rekonstrukcija administracija UNMIK-a je obezbedila odredjena finansijska sredstva iz kojih ce radnici dobijati platu. Kusner je na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici izjavio da su snage KFOR-a "bile prinudjene da zauzmu postrojenja Trepce u Zvecanu u cilju sprecavanja daljeg zagadjivanja zivotne sredine i zastite zivota i zdravlja ljudi i medjunarodnih predstavnika i snaga KFOR-a u severnoj Kosovskoj Mitrovici i Zvecanu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: