GORAN MATIC O TREPCI

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.08.2000.

15:29

Default images
Jugoslovenski ministar za informisanje Goran Matic ocenio je da "desant snaga KFOR-a na Trepcinu topinocu olova u Zvecanu i napad naoruzanih vojnika na nenaoruzane radnike predstavlja flagrantno krsenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN", prenosi Srna. "Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti KFOR-u i UNMIK-u ne daje mandat da cine okupatorske poteze, na koje smo se navikli u Drugom svetskom ratu", rekao je Matic navodeci da je "napad KFOR-a, po nalogu UNMIK-a, isti oblik okupacije 'Trepce', koji su izveli Nemci u Drugom svetskom ratu, kada su je preuzeli od Francuza". Kako prenose jugoslovenski drzavni mediji, Matic je, komentarisuci pisanja nekih medija da je razlog za oruzani napad KFOR-a "ekoloske prirode", odnosno, da "Trepca" zagadjuje okolinu, ocijenio da "ta prica nema nikakvog osnova i da je rec o klasicnom modelu pljacke i otimacine". "Ako hocemo da pricamo o ekoloskim razlozima, mozemo pomenuti desetine hiljada kilograma osiromasenog uranijuma, koji je u NATO agresiji bacen na nasu zemlju, sto KFOR-u i UNMIK-u ne smeta", rekao je Matic. Kometarisuci ponasanje KFOR-a, koji je sprecio generalnog direktora "Trepce" Novaka Bijelica, koji se nalazio van teritorije Pokrajine, da uce na Kosovo, Matic je ocenio da je to "demokratija sa dva lica, koju KFOR provodi za siptarske teroriste". "Mi cemo dugorocno vratiti suverenitet, i politicki i ekonomski, i tu nece biti dileme i izboricemo se u medjunarodnim i svim drugim okolnostima da to realizujemo" - rekao je Matic i dodao: "Upravo zato veoma je bitno da ne dozvolimo u tim provokacijama i odnosu naoruzanih i antisrpski orijentisanih lica u KFOR-u da imamo zrtve i da opet placamo srpskim glavama neciju ludost i imperijalnu zelju i teznju da ovlada nasim nacionalnim resursima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: