ORTUNJO I VLADIKA ARTEMIJE O PREUZIMANJU TREPCE

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.08.2000.

18:43

Default images
Komandant Kfora, spanski general Huan Ortunjo obavestio je u ponedeljak predstavnike Srba u Gracanici da je glavni razlog za preuzimanje kontrole nad topionicom olova kombinata "Trepca" u Zvecanu "problem zagadjenja okoline" i potreba da se sto pre postave filteri koji bi omogucili nastavak proizvodnje, saopstilo je Srpsko nacionalno vece Kosova i Metohije, prenosi Beta. Ortunjo je u konaku manastira Gracanica razgovarao sa predsednikom SNV KiM, vladikom rasko-prizrenskim Artemijem i sprskim posmatracem u zajednickim prelaznim institucijama u pokrajini Radom Trajkovic. U saopstenju se navodi da je Ortunjo ponovio da ce svim srpskim radnicima biti redovno isplacivane plate u toku trajanja remonta i da nema razloga za zabrinutost medju Srbima na severu Kosova. "Nazalost, UNMIK nije mogao da postigne dogovor po ovom pitanju sa srpskim rukovodstvom Trepcine fabrike, pa je doneta odluka da se pogon stavi pod kontrolu Kfora, sto je justros i ucinjeno", rekao je on. Vladika Artemije je ponovio da preuzimanje Trepcine fabrike "ne sme da posluzi kao nacin da se na silu resavaju siri problemi mitrovacke regije, pogotovo ne na stetu srpskog stanovnistva". Ukupno deset osoba, sest civila i cetiri pripadnika Kfora, povredjno je u Zvecanu, tokom akcije preuzimanja topionice. Kombinat "Trepca" je deonicarsko drustvo, cija rukovodeca garnitura je pod kontrolom vlasti u Beogradu, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: