DOS POCINJE KAMPANJU 1. SEPTEMBRA

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.08.2000.

17:34

Default images
Zvanicna izborna kampanja Demokratske opozicije Srbije pocece 1. septembra, saopstili su u ponedeljak opozicioni lideri nakon sastanka u sedistu Saveza za promene. Predsednik Demokratske stranke i domacin ovog sastanka Zoran Djindjic rekao je na zajednickoj konferenciji za novinare da ce 1. septembra svi kandidati DOS-a potpisati dokument, u kojem ce konkretno biti navedeno sta ce, ako budu izabrani, uciniti vec prvog dana, a sta u prvoj godini mandata. Prema Djinjdicevim recima, istog dana ce predsednicki kandidat Demokratske opozicije Srbije Vojislav Kostunica predstaviti svoju izbornu platformu. Odgovarajuci na pitanje zasto izborna kampanja pocinje tek tri nedelje pred izbore, celnik DS je rekao: "Mi ne zelimo da zamaramo ljude u Srbiji koji su umorni, na zalost, od lose politike i uopste od politike, smatramo da je vaznije pripremiti podrsku lokalnim kandidatima, znaci da veliki deo posla koji se obavlja izvan ociju javnosti, a da promocija svega toga iziskuje manje vremena i bice vazno da gradjani imaju vremena, 20-tak dana vremena da identifikuju nosioce odredjenih politickih opcija - kad se kaze opozicija, da se tacno zna ko je to, kad se kaze rezim, da se zna tacno ko je to, a nema razloga da mi neku veliku kampanju vrsimo da je opozicija bolja nego rezim. Mi smatramo da je 20-tak dana javne kampanje dovoljno, ali mi dnevno po 20 sati radimo na pripremi tih kampanja i, naravno, kada krene ta kampanja 1. septembra ona ce do 22. sepstembra, do izborne cutnje da non-stop traje, 24 sata dnevno. A drugo, nemamo ni toliko para", rekao je Djindjic.

Predsednik DSS Vojislav Kostunica rekao je da na sastanku nije doneta odluka da li ce DOS imati listu kandidata u Crnoj Gori, ali je dodao da ce odnos opozicije prema crnogorskim biracima biti ,,aktivan,, i da ce modaliteti kampanje u ovoj republici biti poznati u narednih nekoliko dana. "Mi se moramo birackom telu u Crnoj Gori obratiti i mi cemo prosto pronaci nacina da mu se obratimo, da do njega dopremo na jedan nacin, jednostavniji kada je rec o predsednickim izborima; tu ste, na neki nacin, u obavezi, postoji savezna drzava i jedna lista predsednickih kandidata, tu ste u obavezi da se na tim izborima pojavite, a na drugi, odgovarajuci nacin cemo ciniti kad je rec o ovim drugim izborima postujuci, s jedne strane, volju nekih stranaka da idu na izbore, s druge, volju drugih stranaka da ne idu na izbore pri cemu moram reci da nemamo razumevanja za volju ovih drugih da ne idu na izbore, ali cemo prosto pronaci nacin zarad nastojanja da se zajednicka drzava ocuva, da se biracima u Crnoj Gori obratimo", rekao je Kostunica. Na pitanje hoce li biti najavljenog sastanka predstavnika DOS i vladajucih partija u Crnoj Gori, s obzirom na ozvanicen stav DPS-a o bojkotu izbora, Kostunica je odgovorio da ima i drugih vaznih pitanja i da ce "redefinisanje odnosa u zajednickoj drzavi uvek biti tema razgovora", ali da treba sacekati sastanak Demokratske partije socijalista i Socijalisticke narodne partije, koji su zakazani za 17. avgust.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: