SVM CE PODRZATI KOSTUNICU

Izvor: B92

Petak, 11.08.2000.

09:42

Default images
Savez vojvodjanskih Madjara podrzace na predsednickim izborima zajednickog kandidata opozicije Vojislava Kostunicu, dok ce na zajednickoj listi za Vece republika kandidat SVM biti predsednik stranke Jozef Kasa, izjavio je potpredsednik SVM Laslo Joza, prenosi Beta. On je konferenciji za novinare rekao da je na prosirenom Vecu Saveza vojvodjanskih Madjara doneta odluka o ucescu ove stranke na predstojecim izborima na svim nivoima. Prema toj odluci, SVM ce izaci sa samostalnim kandidatima u izbornim jedinicama gde postoji dovoljan broj biraca Madjara, ali ce nastup SVM biti uskladjen s demokratskom opozicijom Srbije i Vojvodine. Laslo Joza je rekao da je s demokratskom opozicijom Srbije postignuta saglasnost da na saveznim izborima u izbornim jedinicama Subotica i Zrenjanin SVM izadje s vlastitom listom, buduci da je u ovim izbornim jedinicama najveca koncentracija madjarskog zivlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: