Odbijen predlog SD, proglašena zbirna lista kandidata

Izvor: B92

Petak, 21.02.2003.

16:53

Default images

Republička izborna komisija odbacila je Predlog za izbor poslanika Skupštine Srbije i Crne Gore koji je podnela Socijaldemokratija. RIK je, takođe, usvojio zbirnu listu kandidata za izbor poslanika Skupštine Srbije i Crne Gore. Izbor poslanika parlament zajedničke države biće obavljen na sednici Skupštine Srbije u utorak, 25. februara. Od 126 poslanika u parlamentu zajednice, Srbija ima 91 poslanika. Predlog SD je odbačen uz obrazloženje da ta stranka svoj predlog nije sačinila i podnela u skladu sa Zakonom o izboru poslanika Skupštine Srbije i Crne Gore. Predlog nije pravilno dostavljen ni posle roka od 48 sati, koliko je predlagaču, lideru SD Vuku Obradoviću, ostavila RIK. SD je tražila da joj bude priznato pravo na 3 mandata u Skupštini Srbije i Crne Gore. Takođe je zahtevano da Socijaldemokratskoj partiji ne bude priznato pravo na 5 mandata. Pozivajući se na odluku Vrhovnog suda Srbije, SD polaže pravo na mandate dela poslanika SDP koji su nekada bili u istoj stranci s Vukom Obradovićem.

RIK je odlučio da njegovi predstavnici prisustvuju sednici Skupštine na kojoj će biti izabrani poslanici parlamenta zajedničke države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: