Mihajlović: MUP nema saznanja o novim haškim optužnicama

Izvor: B92

Petak, 14.02.2003.

09:57

Default images

Srpski ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović izjavio je da MUP “nema saznanja” oko postojanja optužnica Haškog tribunala protiv lidera radikala Vojislava Šešelja, nekadašnjeg šefa DB-a Jovice Stanišića i bivšeg komandanta JSO Milorada Lukovića Legije. Mihajlović je pred Odborom za bezbednost Skupštine Srbije rekao da “nema razloga da se oko toga prave bilo kakve špekulacije” i dodao da “to nije posao policije”. "Mislim da nema razloga da se prave bilo kakve špekulacije. Nama nije poznato da postoje optužnice ni protiv gospodina Šešelja, ni gospodina Stanišića, ni gospodina Lukovića, i to nije ni naš posao. Ukoliko dođe do podizanja optužnice protiv njih ili bilo koga drugog, to opet nije posao MUP-a, to je posao koji je sada regulisan ovim zakonom koji je usvojen. Taj zakon predviđa da nema novih optužnica, prema tome ostaje mogućnost da se ta lica koja potražuje Haški tribunal, dobrovoljno predaju, a ako to ne urade, onda ne mogu ni naši sudovi ni drugi pravosudni organi da traže od policije da ih privedu radi izručenja Haškom tribunalu, sve dok se taj zakon, odnosno taj član tog zakona ne promeni. Ako se promeni, onda ćemo mi postupati po zakonu, policija će postupati po zakonu koji važi, prema tome neće dobiti nikakvu obavezu od suda da privede ni Šešelja niti bilo kog drugog građanina po osnovu zahteva Haškog tribunala na osnovu nekih novih optužnica i tako će biti sve dok se ne donese neko novo zakonsko rešenje o tom problemu. Tako da mi ne očekujemo nikakve probleme po tom osnovu", rekao je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: