Savet NATO: Balkan stabilan, uz izolovane incidente

Izvor: B92

Sreda, 12.02.2003.

21:07

Default images

Savet NATO je u sredu ocenio da su "bezbednosne prilike na Balkanu u celini stabilne, iako je bilo izolovanih nasilnih incidenata", rekli su agenciji Beta izvori u sedištu Atlanskog saveza u Briselu. Ambasadori u Savetu NATO su, uporedo s raspravom o iračkoj krizi, na redovnom zasedanju dobili izveštaj Kfora iz kojeg je zaključeno da na Kosovu "nema većih opasnosti od narušavanja bezbednosti".

Rečeno je, međutim, da su "veoma zabrinjavajući" bili nedavni nasrtaji na predstavnike međunarodne vlasti na Kosovu, kao što je bio oružani napad na policijsku stanicu UNMIK-a u Peći. "Primljene su na znanje i neke pretnje nasiljem izolovanih, ekstremističkih grupa", za koje ocenjeno da se, ipak, "ozbiljno moraju imati u vidu... iako ništa ne ukazuje na to da bi moglo doći do nekih bitnih ugrožavanja opšteg stanja bezbednosti" u pokrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: