Čović: Dve struje albanskih ratnih veterana o jugu Srbije

Izvor: B92

Sreda, 12.02.2003.

20:57

Default images
Predsednik Koordinacionog centra za jug Srbije Nebojša Čović kaže u izjavi za Televiziju B92 da poseduje informacije da su na nekoliko lokacija na Kosovu u sredu održavani sastanci albanskih ratnih veterana na kojima se razgovaralo o situaciji na jugu Srbije: "Postoje dve struje koje analiziraju situaciju - jedna radikalna koja je za sukobe i druga koja je za diplomatsko rešenje. Struje vezane oko Ramuša Haradinaja su zauzele stav da se energično odgovori na jugu Srbije, da se izazovu terorističke akcije, napadi, itd".

Zvaničnici UNMIK-a i KFOR-a demantovali su u Prištini tvrdnje nekih medija da je direktor štaba UNMIK policije Robert Pedlou dostavio Koordinacionom telu za jug Srbije informaciju da se na području Kosovske Kamenice i Gnjilana naoružane terorističke grupe sporemaju da krenu ka Bujanovcu i Preševu. Sa druge strane, Nebojša Čović u izjavi za B92 ističe da je informacije koja je preneta javnosti tačna i da je data uz odobrenje predstavnika UNMIK policije: "Mi smo preneli samo ono što smo dobili kao informaciju od njihovog čoveka, iz policije UNMIK-a, koji je i pitan da li to možemo da prenesemo i da li možemo da pomenemo njegovo ime. Ako se oni plaše toga, mi se ne plašimo. Mi ne smemo da se plašimo, jer se radi o našoj državi. Uopšte ne bih ulazio u polemiku sa portparolima UNMIK-a, jer ono to smo preneli je apsolutno tačno! Ako se UNMIK prevario u svojim informacijama, to treba da kaže".Političke partije Albanaca sa juga Srbije zakalazale su za četvrtak u podne protestni skup ispred zgrade opštine Bujanovac. Kako je najavljeno, sa skupa će biti upućen zahtev državnim organima da se puste na slobodu sedmorica pripadnika albanske nacionalne zajednice koji su uhapšeni tokom vikenda u akciji snaga bezbednosti tokom koje je pronađena veća količina oružja i vojne opreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: