Čović: spremaju se optužnice, policija može raditi posao

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.02.2003.

15:36

Default images

Predsednik koordinacionog tela za jug Srbije Nebojša Čović očekuje da će medjunarodne snage na Kosovu izručiti nekadašnjeg komandanta albanskih pobunjenika Šefćeta Musliua koji se nalazi na Kosovu. Gostujući u Kažiprstu Radija B92 Čović je izjavio da se protiv Musliua priprema optužnica zbog više krivičnih dela. Policija na jugu Srbije već nekoliko meseci prati i prikuplja informacije o intenzivnom naoružavanju i pripremanju terorističkih grupa, kaže Nebojša Čović: "To je jedna ključna grupa od desetak ljudi. Jedan od njih je skoro boravio u Švajcarskoj, odatle je doneo negde oko 400.000 evra. Oni idu, potkupljuju, odnosno potplaćuju te mlade ljude dole, koji imaju nesreću u smislu nemogućnosti zaposlenja, jer je jako teška situacija, a pri tome ih guraju u određene protivzakonite radnje, radnje terorizma, prikupljanje oružja, pravljenje terorističkih grupacija. Znači, grupa nije veća od desetak, ali to može da kulminira, ukoliko se ne zaustavi na vreme", kazao je Čović.

 Na pitanje da li multietnička policija može da se nosi sa albanskim ekstremistima i da li su pojačane snage specijalnih jedinica Nebojša Čović odgovara: "Multietnička policija može da radi svoj posao, ali ona mora da bude zaštićena. Nije to tako jednostavno, znate, pripadnici albanske nacionalne zajednice koji su vrlo odgovorno ušli u multietničku policiju, ne budu zaštićeni u smislu torture koju vrši taj nekakav samozvani komandant na tom prostoru. Specijalne jedinice su prisutne dole, ali ne u nikakvim velikim brojevima sa ne znam koliko velikim snagama. To su redovne snage koje mi imamo na tom prostoru i te snage mogu sasvim dobro da obave svoj posao. Što se tiče vojske, ona obavlja svoje poslove, ona je na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, ovo nije posao vojske. Bude li trebalo da se uključi vojska, naravno da će se uključiti i siguran sam da će sve biti kako treba", dodaje Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: