UHAPSENI NECE BITI OSUDJENI NA TEZE KAZNE?

Izvor: B92

Sreda, 09.08.2000.

16:28

Default images
"Dvojica Britanaca i dvojica Kanadjana, koji su uhapseni u Crnoj Gori, verovatno nece biti osudjeni na teze kazne, vec eventualno na blazu kaznu zbog ulaska na teritoriju SR Jugoslavije bez vize", izjavio je jugoslovenski predstavnik u Londonu, Rade Drobac. "Ono sto je sigurno jeste da ce biti u zatvoru 20 dana posto su boravili u Jugoslaviji bez potrebnih dokumenata," potvrdio je Drobac za radio Bi-Bi-Si, prenosi Beta. Na pitanje da li ce cetvorica uhapsenih biti osudjena samo na lakse kazne, Drobac je odgovorio: "U to verujem. Mislim da se u bilo kom zakonu pravi razlika izmedju namere i pocinjenog dela. Ostaje cinjenica da oni nisu pocinili teroristicki akt", dodao je Drobac.

Dvojica Kanadjana i dvojica Britanaca, koje je Vojska Jugoslavije prosle nedelje uhapsila u Crnoj Gori, boravili su u toj republici kako bi obucavali tamosnje policajce, receno je agenciji Beta iz vise izvora u medjunarodnim organizacijama na Kosovu. Izvori u Kforu rekli su da su dvojica Britanaca "pripadnici Skotland Jarda, te da su na Kosovu obucavali pripadnike kosovske policije na akademiji u Vucitrnu". Isti izvor je "iskljucio mogucnost da su Britanci u Crnoj Gori bili na odmoru". "Oni nisu jedini strani instruktori koji u Crnoj Gori obucavaju pripadnike tamosnje policije", naveo je taj izvor, ne navodeci dodatne detalje, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: