KOSTUNICA: AKO POBEDIM SARADJIVACU SA ZAPADOM

Izvor: B92

Utorak, 08.08.2000.

22:26

Default images
Predsednicki kandidat udruzene opozicije Srbije Vojislav Kostunica rekao je da ce saradjivati sa Zapadom u slucaju pobede nad jugoslovenskim predsednikom Slobodanom Milosevicem. "Mostovi, koje je uglavnom porusio Milosevic, jednom moraju da budu obnovljeni...Stvari moraju da se promene, najpre kod Evropljana ", rekao je Kostunica u intervjuu Rojtersu. Kostunica je rekao da pritom najvise misli na clanice EU, poput Nemacke, Francuske, Grcke i Italije. "U sirem smislu to je takodje i Rusija i potom i SAD, koje su uvek imale razlicitu poziciju prema Srbiji", rekao je lider DSS. Kostunicu britanska agencija predstavlja kao "umerenog nacionalistu" i istice da on nikada nije bio clan, nekada vladajuceg, Saveza komunista.

Vojislav Kostunica razgovarao je u utorak sa izvrsnim direktorom udruzenja gradjana G17 Plus Mladjanom Dinkicem o predstojecim izborima. "Sagovornici su konstatovali bliskost stavova u pogledu citavog niza problema koji opterecuju nasu zemlju - od kontraproduktivnih sankcija medjunarodne zajednice, preko pogresne i inflatorne ekonomske politike aktuelnog rezima, do korupcije koja je ozbiljno nagrizla drustveno tkivo", navodi se u saopstenju. "Izlaz iz sadasnjeg teskog polozaja postoji u promisljenoj i racionalnoj politici koju ce sprovoditi odgovorna i smenjiva vlast", navodi se u saopstenju, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: