DRASKOVIC: ODLUKA SPO-a KONACNA

Izvor: B92

Utorak, 08.08.2000.

21:18

Default images
Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic izjavio je da su odluke Glavnog odbora njegove partije od pre dva dana konacne, javlja Beta. On je izrazio zaljenje sto su lideri stranaka iz bloka udruzene opozicije, kako je rekao "odbili iskreno i posteno ispruzenu ruku SPO-a" za dogovor o jedinstvenom nastupu protiv Slobodana Milosevica i njegovog rezima, prenosi Beta.

Sigurno je da ce se u prvom krugu izbora opoziciono javno mnjenje pocepati, ali je sigurno i to da se to ne bi desilo da su ostali opozicioni lideri podrzali kandidata Srpskog pokreta obnove Vojislava Mihailovica, izjavio je u utorak za agenciju Srna lider SPO Vuk Draskovic. "Mihailovic je najbolji kandidat, a uz to i kandidat kojeg daje najveca opoziciona stranka u Srbiji. Drugi kandidat je njihov izbor", naglasio je Draskovic u telefonskom razgovoru iz Budve. "Podsecam da je gospodin Djindjic doslovce izjavio za crnogorsku televiziju - 'ucinicemo sve da pobedimo Mihailovica'", istakao je Draskvic.

Lider Srpskog pokreta obnove izjavio je da jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic nastoji da sebe predstavi kao zrtvu, optuzujuci cetvoricu stranaca za terorizam, prenosi Beta. "Rezim u Beogradu je zastitnik i proizvodjac terorizma", izjavio je Draskovic za britanski Bi-Bi-Si. "Mislim da Milosevic sada nastoji da pruzi sliku coveka u opasnosti kojeg ceo svet pokusava da ubije", dodao je predsednik SPO-a. On je izrazio bojazan od manipulacije ljudima uz pomoc drzavne propagande i istakao da opozicija mora da ima kao "zajednicki cilj - Milosevica i njegov diktatorski rezim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: