"Pobeda Nikolića pogubna za Srbiju"

Novi Sad -- Premijer RS Milorad Dodik izjavio je da bi za Srbiju bilo pogubno ako bi na izborima pobedio kandidat SRS-a Tomislav Nikolić.

Izvor: Beta
Podeli

"Gde god su vladali, ostavljali su pustoš za sobom. Stoga se pitam da li Srbija ima vremena da sledećih pet godina simulira život vežbajući s radikalima, da bi sledećih dvadeset popravljala štetu od njihove vladavine", rekao je Dodik u intervjuu za današnji novosadski Dnevnik.

On je dodao da Srbija više nema vremena za "eksperimentisanje" i da joj je neophodna što brža integracija u Evropsku uniju, jer je to "prvorazredni nacionalni interes svih Srba".

"Ukoliko na predsedničkim izborima pobedi Nikolić, to će prvenstveno ugroziti poziciju Srbije, u svakom smislu. I na pitanju konačnog rešavanja statusa Kosmeta, i na evropskom putu Srbije", rekao je Dodik.

On je ocenio da je Nikolić u svojoj kampanji "vešto prikrivao stvarne namere SRS-a", tako što je obukao "evropsko odelo".

Prema Dodikovim rečima, očigledno je da radikali Srbiju ne vide u EU, niti znaju da je povedu ka EU.

"Potpuno je jasno i da bi sledećih pet godina Nikolić proveo pravdajući se da nije tako loš kako ga svet doživljava, a njegovi radikali, kao što su to kod nas zajedno sa SDS-om radili, potpisivali bi sve i svašta što im stranci poture pod nos. To smo već videli u RS", naveo je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 627 idi na stranu