LDP: Ova koalicija ispunila svrhu

Beograd -- LDP smatra da se Srbija nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi, i da je jedino rešenje raspisivanje vanrednih izbora, izjavio lider te stranke Čedomir Jovanović.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

On je u stranačkom saopštenju naveo da sve što je obeležilo proces rekonstrukcije Vlade jasno stavlja tačku na vladajuću koaliciju, oštro kritikujuće stranke koje je čine - SNS, SPS i URS.

"U svom današnjem nastupu Ivica Dačić je pored Dinkića optužio i samog sebe, jer su upravo on i njegova stranka pet godina bili u Vladi sa Mlađanom Dinkićem, i još tri godine kao manjinski partner podržavali tu ekonomsku politiku, protiv koje se borila Liberalno demokratska partija", naveo je lider te stranke.

On je dodao da se "godinu dana Srpska napredna stranka krije iza Ivice Dačića, kojeg je dovela na mesto premijera upravo zbog činjenice da on nema potreban politički autoritet za tu funkciju. Danas ga istovremeno i podržavaju i ruše sa mesta premijera kroz temu rekonstrukcije Vlade, kojom malteriraju zemlju pokušavajući tako da sakriju svoju želju za vanrednim izborima".

Predsednik Liberalno-demokratske partije kaže da za razliku od naprednjaka, LDP nema problem da kaže da je potrebno održati vanredne izbore na kojima će stranke kandidovati politiku koju će voditi nakon izbora, u čemu smo do sada bili usamljeni. Takvi izbori sprečiće da se ponovi situacija kao u slučaju ove vladajuće koalicije, koja je prevarila birače, zbog čega danas ne može da ponovi nijednu rečenicu ni obećanje izgovoreno u kampanji, dodao je on.

Jovanović smatra da je "ova vladajuća koalicija svoju svrhu ispunila postizanjem dogovora u Briselu, jer su samo oni to mogli da urade, pošto su godinama bili najveća prepreka u promeni gubitničke kosovske politike".

Lider LDP ističe da je "Srbiji danas potrebna politika sa vizijom koja će biti sposobna da krene u susret najvećim izazovima sa kojima se kao društvo suočavamo".

Lider LDP tvrdi u saopštenju da "u ovih godinu dana (rada vlade) nije započet nijedan reformski proces".

"Svedoci smo trošenja poslednjih potencijala za neophodne promene, a vladajuća koalicija je postala generator problema, zbog čega je potrebno održati vanredne izbore", zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 180 idi na stranu