Ipsos: Vučić na 54%, Janković drugi, Beli treći

Beograd -- Na predsedničke izbore 2. aprila izaći će između 56,2 i 60,4 odsto upisanih birača, pokazuje istraživanje agencije Ipsos.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kako navode, kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić može dobiti 54,3 odsto glasova, odnosno između 51,8 i 56,9 odsto.

Kako je saopštila ta agencija, merenje je obavljeno od 28. do 30. marta na uzorku punoletnih građana prisutnih u Srbiji i ne obuhvata merenje raspoloženja na Kosovu i na mestima glasanja u inostranstvu.

"Izgleda da je drugom mestu najbliži Saša Janković sa 12,8 odsto a trećem Luka Maksimović poznatiji kao Ljubiša Beli Preletačević sa 9,5 odsto", navedeno je u saopštenju.

Prema merenjima Ipsosa, Vuk Jeremić sa 6,8 odsto je četvrti, iako se preklapaju statistički intervali ocena rejtinga sa petim Vojislavom Šešeljom tako da je moguća promena redosleda sa vrlo velikom verovatnoćom.

Boško Obradović je šesti sa 3,2 odsto glasova, slede Saša Radulović sa 1,8 i Nenad Čanak sa 1,1 odsto sa mogućnošću da izmene redosled, dok su ostali kandidati na procentima koji se teže hvataju uzorkom.

Prema navodima Ipsosa, tokom merenja koje je kontinuirano obavljano u poslednjih mesec dana, dolazilo je do čestih promena redosleda kandidata sličnih ocena, a najveće poteškoće je zadavao rejting Luke Maksimovića koji je često izbijao i na drugo mesto.

"Među njegovim potencijalnim biračima je dosta studenta koji ne žive u mestima gde su prijavljeni za glasanje što je uticalo i na procenu izlaznosti. Redosled između Luke Maksimovića i Saše Radulovića se menjao šest puta u proteklih 14 dana, dok su se Vojislav Šešelj i Vuk Jeremić na četvrtom mestu smenjivali četiri puta", piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 274 idi na stranu