Brižit Bardo od BiH traži 2 medveda

Sarajevo -- Francuska glumica Brižit Bardo zatražila je od vlasti u BiH da joj pomognu da spase dva medveda koja su zarobljena u BiH.

Izvor: Beta
Podeli

Brižit Bardo, koja sutra proslavlja 75. rođendan, želi da se medvedi iz BiH transportuju u poseban azil u Nemačkoj. "Tražimo vašu pomoć kako bi dobili neophodne dozvole za transport tih medveda u azil koji može da ih prihvati", navela je francuska glumica u pismu federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Damiru Ljubiću.

Ona je izrazila nadu da će ministar obeležiti njen rođendan i na poklon joj dopustiti "da izvede medvede iz pakla u kome se nalaze i ponudi im srećan i dostojan život u odgovarajućoj sredini".

Članica lokalne organizacije za zaštitu životinja NOA Bogdana Mijić rekla je da su u BiH dva osamnaestomesečna mrka medveda u lancima na privatnom imanju u blizini Gornjeg Vakufa.

"Vlasnik drži restoran i zlostavlja životinje kako bi privukao pažnju i zabavio goste", rekla je Mijićeva i dodala da se tim životinjama ne daje ni odgovarajuća hrana kako bi bile slabe da se ne bi otrgnule s lanca.

"Lokalne vlasti pronašle su još šest medveda koji žive u sličnim uslovima u BiH i naredili njihovu eutanaziju", rekla je Mijićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 74 idi na stranu