Suđenje policajcu za ubistvo

Suđenje Miljanu Raičeviću, optuženom za ubistvo Đorđa Zarića u martu ove godine, počelo je pred Okružnim sudom iskazom optuženog o smrti Zarića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2009.

01:15

Default images

Raičević (25), pripadnik interventne jedinice beogradske policije koja je u noći između 18. i 19. marta zaustavila vozilo u kojem je Zarić (24) bio suvozač, rekao je da ga je Zarić nakon izlaska iz vozila sa obe ruke uhvatio za zglob desne ruke kojom je držao pištolj.

Patrola je u ranim jutarnjim satima zaustavila vozilo koje je prošlo na crveno. Fudbaler "Resnika" Đorđe Zarić, sedeo je na mestu suvozača, a policajac Miljan Raičević je, kako se navodi u optužnici, do njega došao s repetiranim službenim pištoljem.

Raičević je na suđenju izjavio da nije želeo da ubije Đorđa Zarića. Rekao je da nije svestan kako je njegov pištolj opalio, ali se nije eksplicitno izjasnio da se oseća krivim za Zarićevu smrt.

Raičević je napomenuo da je službeni pištolj držao u desnoj ruci, ali da mu prst nije bio na obaraču. On potom kaže da kada je krenuo da otvori suvozačeva vrata, ona su se naglo otvorila, a Zarić je, prema Raičevićevim rečima, iskočio iz vozila i krenuo da ga napadne, mada nije imao ništa u rukama.

Raičević je rekao da ga je Zarić uhvatio za ruke i da je došlo do koškanja, a potom je pištolj opalio.

"Svi smo izašli iz vozila i repetirali pištolje. Rekao sam "policija izlazite napolje, ali je suvozač (Zarić) ostao da sedi u vozilu. Ponovio sam naredbu, a suvozač se sagao kao da traži oružje za napad na mene i moje kolege. Nisam svestan kako je pištolj opalio, bio sam u šoku. U jednom trenutku začuo se pucanj i ja sam napravio korak nazad, a pištolj više nije bio u mojoj ruci. Sve se dogodilo munjevitom brzinom", rekao je Raičević, u svom iskazu.

Optužnica Okružnog tužilaštva tereti Raičevića za ubistvo s umišljajem za koje je zaprećena kana zatvora od pet do 15 godina, zato što je "s umišljajem ispalio smrtonosni hitac u Zarića, s razdaljine od pet centimetara, iako, kako se navodi u optužnici situacija nije iziskivala silu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: