Antiteroristička vežba policija Srbije i Srpske /FOTO

Na graničnom prelazu Trbušnica kod Loznice počela je združena antiteroristička vežba policija Srbije i Republike Srpske.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 28.08.2016.

11:07

Antiteroristička vežba policija Srbije i Srpske /FOTO
Foto: Tanjug

Tokom vežbe, kojoj prisustvuju predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik RS Milorad Dodik, pripadnici dveju policija pokazaće snagu i obučenost u borbi protiv terorizma i spremnost da odgovore na sve bezbednosne izazove.

Vežba je počela intoniranjem himne "Bože pravde", a u njoj učestvuje oko 200 pripadnika dveju policija, oko 50 vozila i po pet letelica i plovila.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je ranije da je cilj zajedničke vežbe pokazivanje snage i obučenost u borbi protiv terorizma, kao i da se vežbom ni na koji način ne ugrožava suverenitet Bosne i Hercegovine.

Nikolić: Terorizam ne poznaje granice

Foto: Tanjug
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je današnja antiterorisička vežba "Drina 2016" pokazala kako policije Srbije i Republike Srpske uspešno sarađuju i da ne postoji zadatak koji ne mogu zajedno da reše.

Nikolić je posle vežbe rekao da su pripadnici specijalnih snaga Srbije i Srpske bili kao jedan i istakao da je vojnička ocena za vežbu vrlo dobar.

"Oni su pokazali kako uspesno sarađuju, kako se potpuno razumeju i dopunjuju i kako ne postoji zadatak koji ne možemo zajednički da rešimo", rekao je Nikolić.

On je čestitao pripadnicima dve policije.

"Danas ste bili kao jedan, kako dišete kako razmišljate, tako i radite i ako bi se davala vojnička ocena ovoj vezbi rekao bih vrlo dobar", rekao je predsednik.

Nikolić je dodao i da je vežba takođe pokazala da Drina ne moze biti granica borbi protiv terorizma, jer terorizam ne poznaje granice.

Dodik: Sposobni smo da uzvratimo udarac terorizmu

Foto: Tanjug
Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik poručio je da su policije Srbije i RS osposobljene da uzvrate udarac terorizmu.

"Čestitam pripadnicima policija Srbije u RS i svima koji su učestvovali u organizaciji vežbe, posebno ministrima unutrsašnjih poslova i njihovim saradnicima", rekao je Dodik, ističući da je vežba bila veoma uspešna.

On je rekao da je vežba pokazala zajedništvo i usmerenost ka cilju i sposobnost da se izbori protiv zla koje pokriva gotovo ceo svet.

"Sigurno da je narod koji ovo gleda mogao da vidi da su policije Srbije i Republike Srpske strukturno osposobljene da uzvrate na bilo kakav udarac našem poretku", naglasio je Dodik.

Kako kaže, današnja akcija je pokazala i da ne može da bude ni granica jer ni terorizam nema granice.

Dodik je kazao da mu je bila posebna čast i zadovoljstvo što su svi zajedno mogli da posmatraju sposobnost policije Srbije u nastojanju da očuva teritorijalni integritet Srbije.

"Čestitam svim učesnicima u vežbama, ovo je bilo zaista dobro, odlično, i nadamo se da ćemo u budućnosti imati još prilika da usavršavamo naše sposobnosti", rekao je Dodik.

Dodik je zahvalio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću što je danas na ovaj način dao značajnu podršku vežbi, kao i Vladi Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem i Vladi Srpske na čelu sa premijerkom Željkom Cvijanović, što su obezbedile sredstva i resurse za ovu vežbu.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: