Reforma pravosuđa bez većih zastoja

Strategija o reformi pravosuđa sprovodi se bez većih zastoja i ostvareni su svi ciljevi koji su do sada zacrtani, rekao je danas Miroljub Tomić.

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

12:01

Default images

"Nije bilo značajnih zastoja u primeni Strategije, ni zbog izbora. Mi smo uspeli na Komisiji da donesemo sve zaključke i nadoknadili smo taj protok vremena, tako da smo uspeli da ostvarimo sve što smo zacrtali", kazao je Tomić, koji predsedava Komisijom koja prati primenu strategije, novinarima na sednici na kojoj je usvojen godišnji izveštaj o radu Komisije.

On je rekao da su članovi Komisije vredno radili i da su dosad osnovali sedam radnih grupa koje se bave uočenim problemima u pravosuđu, donosili zaključke i preporuke.

"Čini mi se da smo na taj način uspeli da doprinesemo da pravosuđe bude nezavisnije i transparentnije, a donete preporuke učnile su da sudovi budu efikasniji", ocenio je Tomić.

Komisija za sprovođenje nacionalne strategije reforme pravosuđa za period 2013-2018. godina osnovana je 25. avgusta prošle godine.

Na sednicama su se bavili i pitanjem Pravosudne akademije, problemima primene Zakona o krivičnom postupku, izborom predsednika sudova, kao i pravilnicima o radu i vrednovanju sudija koji će u septembru početi da se primenjuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: