Đilas-Vučić: Svađa i oko Delevićeve

Beograd -- Đilas pozvao Vučića da citira njegovu izjavu u kojoj je "kritikovao to što je Milica Delević bila deo delegacije Srbije u Berlinu" i da mu se zbog toga izvini.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Aleksandar Vučić je kazao da bi ponovo pozvao Milicu Delević u delegaciju Srbije u Nemačkoj, jer se za razliku od Đilasa rukovodi isključivo državnim interesima.

Vučić je Tanjugu rekao da je Đilas svojom izjavom u kojoj je kritikovao odluku da Delević bude deo državne delegacije napravio jasno razliku između DS i SNS.

"Predsednik Demokratske stranke jasno je napravio razliku između nas i njih, njega i mene. Njemu je glavni interes politička partija, lični i partikularni interesi, a meni je interes bila Srbija, i zato se nisam dvoumio nijednog trenutka i ponovo bih pozvao gospođu Delević sa sobom u delegaciju", kazao je Vučić.

On je dodao da je imao mnogo ljudi koje je mogao da povede na taj put, ali da mu je namera bila da pokaže jedinstvo Srbije po određenim pitanjima, želju Srbije da dobije datum za otpočinjanje pregovora što pre i želju Srbije da ima što više investicija.

Pri tome se, podvukao je Vučić, "rukovodio isključivo državnim i nacionalnim interesima, a ne partijskim".

"Ponosan sam što se po tom pitanju razlikujemo. Te razlike su postojale i ranije, a danas su izraženije nego ikada i nadam se da će se u budućnosti smanjivati", rekao je prvi potpredsednik Vlade.

Istovremeno, Vučić je izrazio zadovoljstvo rezulatima posete delegacije Srbije Nemačkoj i naglasio da mu je drago što su u toj delegaciji učestvovali i predstavnici nekih parlamentarnih stranaka koje ne pripadaju vladajućoj kolaciji.

"To je bila moja želja, moja namera i moja molba", istakao je Vučić.

Đilas: To nikada nisam rekao, Vučić da se izvini

A na ovu izjavu prvog potpredsednika Vlade Srbije, reagovao je lider demokrata, koji je poručio:

"Pozivam Aleksandra Vučića da citira moju izjavu u kojoj sam, kako tvrdi, kritikovao to što je Milica Delević bila deo delegacije države Srbije. Pošto to nikada nisam rekao, očekujem da se zbog ove neistine izvini. Podsećam ga da sam pre šest meseci javno podržao ideju da Milica Delević, iako je iz DS-a i opozicija, bude ministar u Vladi Srbije. Toliko o tome da mi je važniji partijski interes od državnog", rekao je Đilas.

"Za razliku od nekadašnjih radikala, današnjih naprednjaka, koji se za ulazak u Evropsku uniju zalažu tek dve godine, Demokratska stranka to radi konstantno 22 godine. Ja sam iskreno srećan što gospodin Vučić danas ima takve stavove i iskreno žalim što ih nije imao i prethodnih 20 godina, jer bi u tom slučaju Srbija već uveliko bila članica Evropske unije", kazao je lider DS-a.

SNS poziva građane da sami poslušaju izjavu Đilasa

Srpska napredna stranka saopštila je večeras da nema komentar na poslednju izjavu predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Đilasa i pozvala građane da sami poslušaju njegovu izjavu vezanu za učešće članice predsedništva DS u državnoj delegaciji koja je boravila u poseti Berlinu.

"Molimo građane Srbije da sami pogledaju i poslušaju njegovu (Đilasovu) izjavu. Sama izjava Dragana Đilasa više govori o njemu nego bilo šta što bismo mi mogli da dodamo", navodi SNS.

U saopštenju je naveden i link izjave Dragana Đilasa na sajtu "jutjub" (youtube) .

Predsednik DS Đilas pozvao je prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da citira njegovu izjavu u kojoj je "kritikovao to što je Milica Delević bila deo delegacije države Srbije u Berlinu i poručio da "pošto to nikada nije rekao, očekuje da se Vučić izvini zbog te neistine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 203 idi na stranu