Jeremić: Posao je pred nama

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je u Briselu da Srbija dosta toga još treba da završi da bi izveštaj Evropske komisije u oktobru bio pozitivan.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Treba iskreno reći da Srbija dosta toga nije uradila i da to mora da završi", rekao je Jeremić.

On je rekaou da Evropska komisija ima najbolju volju da oktobarski izveštaj o napretku bude pozitivan, ali da poseo predstoji za institucije Srbije.

Šef srpske diplomatije je naglasio da će oktobarski izveštaj Evropske komisije imati ključnu važnost za političke odluke koje bi ove godine trebalo da budu donesene u vezi sa pristupanjem Srbije EU i evropskom procesu za ceo Zapadni Balkan.

On je kazao da su razgovori koje je imao bili posvećeni konkretnim stvarima koje treba da budu ispunjene kako bi Srbija dobila pozitivnu preporuku u oktobru.

"Danas je bilo važno ustanoviti na kom se tačno mestu nalazimo u procesu zajedničkog rada sa Komisijom pred njen izvestaj u oktobru", rekao je Jeremić.

On je dodao da će do oktobra "biti mnogo posla, pre svega za naše institucije".

Prema Jeremićevim rečima, od ogromne je važnosti da se Beograd i Brisel u kontinuitetu obaveštavaju o tome dokle se stigo, šta se radi, koje su preprepeke i da li jedni drugima mogu da pomognu.

Napominjući da posle oktobra dolaze na red određene političke odluke, Jeremić je rekao da tom procesu treba pristupati "racionalno i bez euforije".

"Postoji jedan jasan i precizan niz kriterijuma koje treba ispuniti, uslova koje treba dostići. Treba se skoncentrisati na postizanje tih uslova i treba pokušati ukloniti bilo kakve emocije, pozitivne ili negativne, iz ovog procesa. I posvetiti se poslu", naveo je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 656 idi na stranu