Danica Drašković: Kriv je Ilić

Beograd -- Supruga lidera Srpskog pokreta obnove Danica Drašković kaže da iza raskola u SPO stoji Velimir Ilić.

Izvor: B92, "Dnevnik"
Podeli

Danica Drašković je tvrdnje da ona, a ne Vuk Drašković, upravlja strankom, nazvala zlonamernim. "SPO ne bi bio u Vladi da ja zaista imam uticaj u stranci. Lider Nove Srbije Velimir Ilić stoji iza pokušaja raskola u SPO", kaže ona.

"SPO je postala konformistička stranka i zadovoljava se mrvicama sa stola Vlade da bi opstala u Vladi. Da sam ja šef stranke tako ne bi bilo. Mi smo za jedan normalan, građanski i demokratski život, prestanak nacionalizma i fašizacije Srbije koja još traje", kaže Danica Drašković za "Dnevnik".

SPO već duže potresaju unutrašnje razmirice i nezadovoljstva. "Sezonu" je otvorio sukob na relaciji poslanici-Danica Drašković, koja je tada optužena za nedemokratsko vođenje stranke i finansijske malverzacije. Sukob je izglađen, a novi je izbio oko toga ko stoji ili ne stoji iza optužbi Danice Drašković da je obezbeđenje haškog optuženika Vladimira Lazarevića odgovorno za smrt vojnika u Leskovcu i potonjeg izvinjenja Lazareviću zbog te izjave. Novi sukob izbio je na sednici Glavnog odbora stranke, da bi kasnije potpredsednik stranke Vojislav Mihajlović optužio Vuka Draškovića da izdaje ideju SPO-a. Paralelno s tim pojavile su se informacije o formiranju zasebnog poslaničkog kluba stranke u Skupštini Srbije, a Drašković je optužio strukture starog režima, ali i delove Vlade Srbije, da mu cepaju stranku. GO SPO je pre nekoliko dana od osam poslanika Skupštine Srbije i jednog poslanika Skupštine Srbije i Crne Gore tražio da vrate mandate Glavnom odboru stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 480 idi na stranu