Holanđaninu ukradena dva bicikla

Beograd -- Holanđaninu Ralfu van der Zijdenu (33) koji je idejni tvorac prvog biciklističkog festivala u Srbiji "Beograd velograd", ukradena su dva bicikla.

Izvor: B92
Podeli

Jedinstveni i prelepo dizajnirani bicikli Van Muf su specijalno uvezeni iz Holandije, za potrebe promovisanja urbanog biciklizma u Srbiji.

Dok su on i njegova devojka bili u zgradi, u Ulici kneza Miloša, neko je ukrao bicikle, koji su bili parkirani i zaključani na ulazu.

"Kad smo izašli ispred ulaza, primetio sam da nema bicikala. Pomislio sam da ih je možda neko sklonio sa ulaza, da ne smetaju, ili blokiraju nesmetan prilaz vratima. Nisam mogao ni da pretpostavim da neko može da ih ukrade. Ostavili smo ih zaključane na samo pet minuta", kaže Ralf.

On kaže da ovo nije prvi put da mu je bicikl ukraden.

"Prvi bicikl u Beogradu ukraden mi je pre dve godine, dok je stajao blizu mene na terasi lokala. Posle te prve krađe, jako sam pažljiv i oprezan i uvek se potrudim da ga dobro zaključam. Ali ovog puta mislim da nas je neko video kako parkiramo bicikle i bio dovoljno bolestan da ih ukrade", kaže Ralf, osnivač prvog internacionalnog biciklističkog festivala u Beogradu, koji je održan prošlog meseca.

Tri skoro identična bicikla bila su podeljena kao nagrade učesnicima na festivalu "Beograd velograd".

"Moja devojka i ja smo koristili ove bicikle da na njima odlazimo na posao i svi su nas zaustavljali i predivno reagovali kad bi ih ugledali na ulicama Beograda. Svima su se svideli i puno njih je htelo da proba da ih vozi. To su prelepo dizajnirani gradski bicikli. Lopovi nikada neće moći da ih prodaju, jer su vrlo jedinstveni. Plašim se da će ih samo iskoristiti da zarade nešto od prodaje rama od aluminijuma", kaže razočarano Ralf i naglašava da se nada da će policija uspeti da nađe lopove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 172 idi na stranu