Orbović: Gde su bili studenti kad je donošen Zakon o radu

Predsednik Samostalnog sindikata Srbije Ljubisav Orbović izjavio je da je jedan deo zahteva s protesta u Beogradu politički a drugi socijalni.

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.04.2017.

13:27

Orbović: Gde su bili studenti kad je donošen Zakon o radu
Foto: B92

On je izrazio čuđenje što, tim pre, niko od studenata i ostalih koji učestvuju u protestu nije izašao na ulice kada se donosio Zakon o radu.

"Ono što sam u javnosti mogao da čujem, dobar deo tih zahteva je politički, a drugi deo je socijalni. Ono što je interesantno je da kada smo se borili oko Zakona o radu, nije bilo podrške, niti od studenata, niti od bilo koga, bilo koje grupacije, a sada, neke parole koje sam mogao da pročitam, odnose se upravo na taj period", kaže Orbović.

On je, odgovarajući na pitanje novinara nakon sednice Sociajalno-ekonomskog saveta, istakao i da SSS nije zauzimao stav o protestima, niti je bilo ko od Sindikata tražio mišljenje po tom pitanju.

Predsednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković rekao je da oni kao predstavnici različitih poslovnih organizacija nemaju ni pravo da zauzimaju stav o protestima.

"Smatramo da sindikalne organizacije, posebno poslodavaca, ne treba da budu akteri dnevnih politika. Osnovna politika kojom se Unija bavi je politika interesa poslodavaca", naglasio je Atanacković.

Iz Sindikata Nezavisnost kažu da su oni o stanju u društvu rekli sve poslednjim saopštenjem iz marta ove godine, te da ne žele da "deluju naknadnom pameću".

"Sindikat Nezavisnost ne deluje naknadnom pameću, pa kad se nešto desi da posle toga reaguje i ubira bilo kakve pozitivne ili negativne poene. Mi se od svog osnivanja kritički osvrćemo na sve pojave u društvu, analizirajući sve grupe u društvu pa tako i studente i dajemo naše mišljenje. Mi smo 24. marta izdali saopštenje u kojem obrazlažemo naš stav o položaju svih grupa u društvu i načinu na koji se rešavaju problemi u njemu", kažu iz ove organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: