Nema demontaže srpskih institucija

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je u razgovoru za B92 tvrdnje Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova.

Izvor: B92
Podeli

"Svako može da tumači na svoj način. Nije tačno da smo počeli demontažu, počeli smo razgovore o tome kako bi po našem mišljenju trebalo da izgleda ta posebnost, ta specijalnost položaja srpskog naroda na KiM u situaciji kada ne govorimo o konačnom statusu", rekao je Dačić za B92.

Dačić je dodao da se sada "dolazi na rešenja koja su data u srpskoj platformi".

"Mi ne priznajemo nezavisnost Kosova, ali nas zanima kako je organizovan srpski narod, odnosno kako će ta zajednica srpskih opština funkcionisati, koje će biti nadležnosti i institucije", rekao je Dačić.

Na pitanje da li srpske institucije onda opstaju na Kosovu, premijer je rekao:

"Te institucije srpskog naroda koje bi trebalo da se izgrade, one bi bile umesto institucija koje i sada neki smatraju za institucije Srbije. To su i sada institucije srpskog naroda, ali bi to bile institiucije koje bi bile priznate i od strane Prištine".

Ceo intervju s premijerom Srbije, koji je za B92 dao nakon sastanka sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton i kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, pročitajte u našoj rubrici intervju.

Opširnije o izjavama datim posle petočasovne radne večere u kabinetu Ketrin Ešton pročitajte u posebnoj vesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 197 idi na stranu