Kandidat DSS-a pobedio u Užicu

Kandidat DSS-NS-G17 Tihomir Petković pobedio na izborima za predsednika užičke opštine.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 17.07.2006.

10:14

Default images

Kandidat koalicije DS-SPO-SDP-PSS Milomir Sredojević čestitao je izbornu pobedu u drugom krugu glasanja za predsednika užičke opštine Tihomiru Petkoviću, kandidatu koalicije DSS-NS-G17 plus. Sredojević je preneo rezultate glasanja lokalnim medijima na osnovu podataka svog izbornog štaba, prema kojima je on osvojio 46,25, a Petković 51,82 odsto glasova, uz odziv birača od 26,75 odsto.

Sredojević je ocenio da je njegov protivkandidat i budući predsednik užičke opštine više glasova osvojio u seoskim mesnim zajednicama, dok su Užičani za Sredojevića glasali na biralištima u gradu. Budući predsednik užičke opštine u prvim izjavama je naglasio da neće razočarati Užičane i da će ispuniti predizborna obećanja. On kaže da je spreman i otvoren za saradnju sa svim političkim činiocima i napominje da postoje šanse za izmenjenu vladajuću većinu, o čemu će u naredna dva-tri dana obaviti razgovore sa odborničkim grupama.

Opštinska izborna komisija sinoć je saopštila rezultate sa 60 od 92 biračka mesta, po kojima je Petković s 50,97 odsto glasova u prednosti nad kandidatom DS-a Milomirom Sredojevićem, koji je osvojio 46,97 glasova. Drugi krug izbora za predsednika užičke opštine protekao je bez prigovora Opštinskoj izbornoj komisiji.

Kandidata koalicije DSS-NS-G17 plus Tihomira Petkovića u drugom krugu glasanja podržali su udruženje građana Liga za Užice, Grupa građana Za lepše i bogatije Užice-Milovan Petrović, Socijalistička partija Srbije i Partija ujedinjenih penzionera Srbije. Podršku Sredojeviću, kandidatu koalicije Najbolje za Užice, koju čine DS-SPO-SDP-PSS, u drugom izbornom krugu pružili su Liberalno-demokratska partija, Građanski savez Srbije i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije. Novi predsednik užičke opštine Tihomir Petković po struci je ekonomista i direktor užičkog Jugopetrola. U predizbornoj kampanji građanima je obećao ostvarenje niza projekata uz pomoć Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: