Ugljanin: Neću da budem samo fikus

Beograd -- Sulejman Ugljanin izjavio je da će izaći iz Vlade Srbije ukoliko u narednih mesec dana vrh vlasti ne počne da poštuje sporazum o poboljšanju položaja Bošnjaka.

Izvor: Beta, Večernje novosti
Podeli

"Neću da budem samo fikus, koji ne može da pomogne svojim sunarodnicima", rekao je ministar bez portfelja u intervjuu za Večernje novosti od subote, podsetivši i da je koalicioni sporazum sa SNS i SPS potpisan u januaru.

"Trazimo maksimalno uključenje Bošnjaka u sve državne i javne institucije, u skladu s proporcionalnim sastavom na lokalnom ili drzavnom nivou. Zzelimo punu integraciju u sve drzavne institucije", precizirao je on.

Ugljanin je poručio da je to neophodni minimum da bi se Bosnjaci osećali kao gradani ove zemlje i da bi u nju imali poverenje.

"Upozoravam da smo se po pitanju prava Bosnjaka vratili u 1992. godinu. Svi u regioni su, uglavnom, resili svoje nacionalno pitanje, a Bosnjaci nisu ni počeli. Minimum je da drzava sada pokaze želju da se prema Bošnjacima odnosi kao prema svojim gradjanima i da im omoguci da se kroz institucije izbore za bolji zivot", kazao je ministar bez portfelja.

On je poručio da će ako se to ne sprovede, drzava pokazati da njemu, kao zastupniku bošnjackih interesa, nije mesto u Vladi.

strana 1 od 188 idi na stranu