Jeremić: SNS je kuća čudnih duša

Budući kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je u Vrbasu da ga ne raduju "dešavanja u kući čudnih duša koja se zove Srpska napredna stranka".

Izvor: Beta

Petak, 17.02.2017.

22:42

Jeremić: SNS je kuća čudnih duša

On je naveo da u toj borbi isplivavaju "elementi najgoreg u jednom društvu".

Kako je saopštio Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), Jeremić je u razgovoru s građanima Vrbasa kazao da je kandidat SNS-a za predsednika Srbije Aleksandar Vučić "izdao Vojislava Šešelja, čoveka koji ga je politički napravio, i Tomislava Nikolića, čoveka koji ga je doveo na vlast".

"Ako je izdao Šešelja i Nikolića, da li možete da pomislite da neće izdati i vas", istakao je Jeremić.

On je ocenio da je na predstojećim izborima za predsednika Srbije najvažnije zaustaviti personalizaciju vlasti i države, kako ona, u slučaju Vučićeve pobede, ne bi bila zacementirana na period od narednih pet godina.

"Ovo su izbori naroda, ovo nisu izbori u kojima će ključnu ulogu igrati političke partije", ocenio je predsednik CIRSD.

Govoreći o drugim opozicionim kandidatima, Jeremić je najavio da će "bezrezervno" podržati Sašu Jankovića, ukoliko bivši zaštitnik građana uđe u drugi krug predsedničkih izbora.

"Nisam rekao ni jednu jedinu ružnu reč, niti uputio bilo kakvu otrovnu strelu prema bilo kom opozicionom kandidatu do sada. To nije slučaj i obrnuto, uključujući i Sašu Jankovića. Ja sam rekao i ostajem pri svom obećanju: bude li on u drugom krugu, bezrezervno ću ga podržati i neću postavljati bilo kakve uslove za to", naveo je predsednik CIRSD.

Jeremić je dodao da bi voleo da i Janković ima sličan stav ali da "iz nekog razloga" još to nije čuo.

"Ali čak i da to ne bude slučaj, ja pri svom obećanju ostajem. Ja nisam Aleksandar Vučić, ja ispunjavam svoja obećanja", kazao je Jeremić.

On je ocenio i da bi bilo dobro da postoji jedan front protiv vlasti i da nema podela, ali i da smatra da se "ne nalazimo u situaciji u kojoj je to moguće".

"S obzirom da je to tako i da nemamo izbor i da moramo da se suprotstavimo onima koji nas vode u propast sve dublje, rešenje je da maksimalno podignemo izlaznost u prvom krugu. Onaj ko nije spreman glasa za mene, već mu se više dopada Janković, neka glasa za Jankovića samo da ne glasa za Vučića", rekao je Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: