Vučić "ribao" Dačića zbog Miloševića?

Beograd -- Premijer Vučić na sednici vlade u ponedeljak kritikovao je ministre Ivicu Dačića i Aleksandra Vulina zbog izjava o Slobodanu Miloševiću, piše beogradski mediji.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Premijera je naljutilo veličanje politike Slobodana Miloševića i onog što je on učinio. Misli da nije ni mesto ni vreme da se tako govori", za “Blic” je ispričao jedan od ministara čije se ime ne navodi.

List prenosi da je Vučić rekao da takvi nastupi ozbiljno mogu da ugroze dugo građeni imidž Srbije.

"Osim toga, Vučić je rekao da nije trenutak da se govori o Miloševiću dva dana uoči posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena i da to može da se tumači kao provokacija", naveo je sagovornik “Blica”.

Isto pišu i “Večernje novosti”, kojima je glavna vest današnjeg broja da je “Vučić ‘ribao’ Dačića zbog Miloševića”, kao i “Kurir”.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić prethodno je rekao da nema krivice Miloševića, Jugoslavije i Srbije, kao i da su srušene laži o genocidu i ratnim zločinima koje su bile osnov za kažnjavanje Srbije i srpskog naroda.

On je podsetio da je od izricanja presude Radovanu Karadžiću prošlo skoro pet meseci ali, iako je presuda javno objavljena, i pored ukazivanja na činjenicu da je u njoj u paragrafu 3460 Milošević oslobođen sumnji za etničko čišćenje i ratne zločine u BiH, "o tome je na Zapadu vladao muk".

"Zato se time ruši slika o opravdanosti zapadne politike prema Srbiji", istakao je Dačić.

Kako se navodi u pisanoj izjavi, u presudi se navodi da je Milošević govorio da svi pripadnici drugih naroda i etničkih grupa moraju biti zaštićeni i da nacionalni interes Srba nije diskriminacija (paragraf 3288), kao i da je potrebno boriti se odlučno protiv kriminala (paragraf 3284).

Nakon toga usledile su burne reakcije pripadnika opozicije koje možete pročitati - OVDE.

Sam premijer Vučić je odbio da komentariše raspravu o ulozi Miloševića rečima da nema vremena da se time bavi, kao i da ne želi da živi u devedesetim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 233 idi na stranu