Tender- Traži se aikido majstor za Vojsku Srbije

Beograd -- U Specijalnoj brigadi VS nema zaposlenih instruktora borilačkih veština, pa se kadrovi koji će izvoditi obuku biraju kroz proceduru javnih nabavki.

Izvor: B92, Politika
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Traže se dva majstora realnog aikida sa crnim pojasom šesti dan, koji bi u svakom trenutku trebalo da budu na raspolaganju Specijalnoj brigadi Vojske Srbije, piše između ostalog u tenderu Vojske Srbije, koji je prenela Politika.

Ovi instruktori moraju da imaju sertifikat za rad u skladu sa programom Ljube Vračarevića, a potrebno je da prođu bezbednosne provere kako bi mogli da drže časove u vojnom objektu, tačnije u kasarni "Rastko Petrović" u Pančevu, gde je sedište Specijalne brigade.

Podsetimo, majstor realnog aikida Ljubomir Vračarević postao je majstor aikida 1971. godine, ali je, poštujući dostignuća japanskih majstora, izgradio svoj stil primeren mentalitetu, konstituciji i tradiciji ljudi podneblja sa kog potiče, navodi se na sajtu Vikipedije i dodaje da je dugi niz godina radio sa policijom i specijalnim jedinicama vojske.

Postao je poznat i u svetu jer je obučavao jedinice policije, vojske, službe obezbeđenja, kao i telohranitelje više svetskih državnika državnika.

S druge strane, još jedan poznati aikido majstor pominjao se nedavno kao mogući trener našim specijalnim jedinicama. Radi se o holivudskom glumcu Stivenu Sigalu, koji je boravio u Beogradu krajem 2015. On je tada izjavio da nije dobio zvaničan poziv iz Srbije da obučava naše specijalne jedinice, ali da bi, ako bi ga dobio, to odmah prihvatio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 143 idi na stranu