Milanović stigao u Beograd

Beograd, Zagreb -- Premijer Hrvatske Zoran Milanović je stigao u Beograd, gde bi oko 12 časova trebalo da se sretne s premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

To je prva zvanična poseta Milanovića od kada je postao premijer Hrvatske.

Milanović i Dačić sastaće se u Palati Srbija. Početak razgovora najavljen je za 12.00, a susret će, kako se očekuje, trajati oko dva sata, posle čega će, u 14.00, premijeri Hrvatske i Srbije održati zajedničku konferenciju za novinare.

Hrvatski premijer potom će se, u 15.15, u Ambasadi Hrvatske sastati s predstavnicima hrvatske manjine.

Susret premijera Srbije i Hrvatske Ivice Dačića i Zorana Milanovića prati oko 150 akreditovanih novinara, snimatelja i foto-reportera iz dve države. Prema podacima Biroa za komunikacije Vlade Srbije, iz Hrvatske su stigli predstavnici 10 redakcija, a susret prate novinari 23 domaće redakcije i 18 dopisnika.

To će biti prva poseta Milanovića Beogradu otkako je u maju prošle godine došao na čelo hrvatske vlade i prvi susret s premijerom Srbije. Do posete dolazi na inicijativu Milanovića, koji će u Beogradu razgovarati samo s Dačićem.

Kako je rekao Dačić, taj sastanak neće biti istorijski po zaključcima, ali će biti poseban, jer dve zemlje moraju da učine korake ka normalizaciji odnosa posle najnovijeg zahlađenja.

"Ne očekujem da to bude istorijski sastanak po zaključcima, već da ćemo se dogovoriti o daljoj saradnji po operativnim pitanjima, svim problemima koji su nastali tokom ratova, ali i o našem približavanju EU", rekao je srpski premijer.

Dačić je dodao da mu je hrvatski kolega tražio da kaže da Hrvatska podržava Srbiju na putu ka Uniji.

"Razgovaraćemo o bilateralnim odnosima, o regionalnoj saradnji. Posle zahlađenja naših odnosa treba da učinimo korake ka normalizaciji i zato je taj sastanak važan, ali je to samo prvi korak za postavljanje osnova da i naša ministarstva uspešno sarađuju", naglasio je srpski premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 197 idi na stranu