Ponude za akcije “Knjaza Miloša”

Na sednici Odbora za preuzimanje hartija od vrednosti otvorene su ponude za preuzimanje akcija kompanije "Knjaz Miloš“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.11.2004.

11:18

Default images

Sve tri ponude su poboljšane u odnosu na početne, ali i dalje nijedna ne zadovoljava uslove koje je postavila država.

Kompanija „Laško“ je za 50 odsto akcija ponudila 19.000 dinara po akciji, francuski „Danon“ zajedno s Vladom Divcem za najmanje 50, a najviše 71,87 odsto akcija nudi 17.500 dinara po akciji. Ponuda "FPP Balkan limitida"  je za najmanje 25, a najviše 33,69 odsto akcija i za njih ta kompanija nudi 23.000 dinara po akciji.

Ekonomski konsultant malih akcionara Branko Pavlović za sutra ujutru najavljuje sastanak s predstavnicima države: "Ostaje da sačekamo sve druge uslove i da napravimo jednu analizu, i predstavnici države i mali akcionari 'Knjaza Miloša', tokom današnjeg dana. Tokom sutrašnjeg dana imaćemo zajednički sastanak i onda će se znati konačno u kom pravcu se ide", kaže Pavlović i podseća da akcionare koji nisu zaposleni ne zanima socijalni program i da će oni verovatno prihvatiti najveću ponudu.

Tehnički direktor „Knjaza Miloša“ Radojica Milivojević kratko je rekao da je očekivao više: "Mi smo zakazali Upravni odbor za ponedeljak popodne, pa ćemo na njemu analizirati te tri ponude. Posle toga imamo razogovor sa malim akcionarima koje ćemo upoznati sa svim ovim ponudama koje su dostavljene u Komisiju. Rano je da govorim o ličnom sudu, očekivao sam više, ali ostaje da analiziramo pa ćemo videti ", rekao je on.

Predstavnici “Laškog“ i „Danona“ nisu želeli komentarišu, a predstavnica brokerske kuće „MV Investments“ Dragjana Radonjić Petrović rekla je da se ponuda "FPP Balkan limitida" odnosi pre svega na akcije malih akcionara, ali i da je ova kompanija zainteresovana da otkupi i akcije države. "Mi kažemo da država to uradi preko berze jer smatramo da to država treba da proda na berzi. To je jedan od naših, ne baš uslova, jer, kada gledate Zakon o akcijskom fondu, on kaže da ona prodaje paket akcijskog portfelja preko berze", kaže Dragijana Radonjić Petrović.

Mali akcionari imaju vremena da do 22. novembra odluče šta će sa svojim akcijama i kome će ih ponuditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: