Oslobođen “napadač“ na Buša

Bagdad -- Irački novinar koji je cipelom gađao bivšeg američkog predsednika Džordža Buša pušten je iz zatvora, izjavio je njegov brat.

Izvor: Beta
Podeli

Muntadar al Zeidi je trebalo da bude oslobođen u ponedeljak, ali je oslobađanje odloženo zbog administrativnih formalnosti. Brojni članovi uže i šire porodice Al Zeidija došli su ispred zatvora da ga dočekaju noseći njegove slike i iračke zastave, kao i veliki broj iračkih i stranih novinara koji su došli da izveštavaju o tom događaju.

Al Zeidi, manje poznati izveštač jedne iračke TV stanice, prošlog decembra postao je neka vrsta heroja u arapskom svetu.

Tokom zajedničke konferencije za novinare Buša i iračkog premijera, Al Zeidi je skočio sa stolice, pa prvo jednom a potom i drugom svojom cipelom gađao američkog predsednika.

Buš je uspeo na vreme da se pomeri pa su cipele promašile cilj. Al Zeidi je istovremeno viknuo Bušu: "Ovo ti je oproštajni pozdrav, psino! Ovo ti je od udovica, siročadi i svih izginulih u Iraku!".

On je osuđen na tri godine zatvora zbog uvrede, ali je kazna smanjena na godinu dana zbog toga što nije osuđivan. Al-Zeidi je oslobođen tri meseca ranije zbog dobrog vladanja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 209 idi na stranu