SNS: Apsolutna podrška Labanu, podržao ga i Vučić

Subotički odbor SNS pružio je "apsolutnu" podršku gradonačelniku Bogdanu Labanu da, kako se navodi, "nastavi započeti posao u funkciji prvog čoveka grada".

Izvor: Beta

Petak, 15.09.2017.

18:44

SNS: Apsolutna podrška Labanu, podržao ga i Vučić

Subotički naprednjaci su u saoštenju naveli da podrška koju je Labanu javno dao i predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić, nije stigla za izgovorenu reč, nego za učinjena dela i postignute rezultate.

"Opozicija, osim mržnje prema Labanu i frustracija zbog njegovih rezultata, nema šta da ponudi građanima Subotice. Bes još više izaziva činjenica da su presečeni kanali koruptivnih i kriminogenih radnji nekadašnjih gradskih moćnika, koji su punili džepove a pustošili gradsku kasu. To je ono što najviše zameraju Bogdanu Labanu, a ne njegovu neprimerenu reč", piše u saopštenju.

Na audio-snimku koji se krajem avgusta pojavio na internetu čuje se kako Laban asistentu Građevinskog fakulteta iz Beograda Vladimiru Polovini preti da će mu "iščupati grkljan", a u jednom trenutku se čuje i zvuk poput lupanja šamara.

Gradonačelnik Subotice i funkcioner SNS Bogdan Laban potvrdio da je pretio Vladimiru Polovini da će mu "iščupati grkljan", ali je demantovao da ga je šamarao.

Laban i Polovina sastali su se u jednom subotičkom hotelu, navodno zbog plakata izlepljenih po celoj Subotici na kojima je pisalo "Bogdane, Bog je ljut". Na snimku se čuje da Laban optužuje Polovinu da je lepio plakate koji su se odnosili na gradonačelnika Subotice, a Polovina to i ne poriče.

"Još jednom te čujem - samleću te, kao mleveno meso. Gledaj me tim psihopatskim očima, gledaj me dobro. Gledaj me pravo, grkljan ću ti iščupati, kad ga ščepam, kao moj pitbul ću ti pojesti taj grkljan... Kako da se ponašam, bre, nemoj da te sad sagorim. Treba da ti betonske cipele dam?", čuje se na snimku kako govori Laban.

Naprednjaci su naveli da je "došao kraj praksi koja je postojala u vreme dok je grad vodio Jene Maglai, da se krčmi gradska imovina, da se poslovni prostori izdaju i prodaju u bescenje i da se prevođenje poljoprivrednog u građevinsko zemljište vrši mimo zakona i procedura".

"Jene Maglai je zadužio i upropastio grad, drugovao s pripadnicima Zemunskog klana kada ništa bez njegove asistencije, kao advokata, nije moglo da prođe", naveo je SNS.

Ta stranka je osudila pretnje smrću upućene članovima redakcije portala Magločistač navodeći da "s nestrpljenjem" očekuje da se pronađu autori teksta u kome se preti novinarima.

Predstavnici Pokreta slobodnih građana, Pokreta za građansku Suboticu i Mađarskog pokreta osudili su danas pretnje smrću članovima redakcije subotičkog portala Magločistač i najavili da će odbornička grupa Pokreta za građansku Suboticu predati Skupštini grada predlog za razrešenje Labana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: