NS: Nokautirao vozača GSP na liniji 52 i pobegao

Novi Sad -- Vozač GSP R.R. koji je brutalno napadnut na stajalištu u Veterniku kaže da se nešto mora preduzeti kako bi se on i kolege zaštitili od sve učestalijih napada.

Izvor: 021.rs
Podeli
Foto: Freeimages.com
Foto: Freeimages.com

Ovaj, poslednji u nizu napada na vozače gradskog prevoza, desio se u petak 11. marta u popodnevnim časovima, na liniji 52 kada je mlađi muškarac koji je već bio u autobusu prišao vozaču i bez ikakvog razloga ga udario pesnicom.

Napadač je odmah pobegao, a R.R. je ostao da leži u besvesnom stanju. On je sa povredom oka prevezen u Klinički centar Vojvodine, piše 021.rs.

Napadnuti vozač za 021.rs navodi da je od policije čuo da su uhvatili napadača i da je to čovek u tridesetim godinama, ali da je to u suštini najmanje važno. Ono što on smatra mnogo bitnijim jeste da što pre moraju da se spreče budući napadi.

Prema njegovim rečima, za početak bi trebalo da se u sedamdesetak autobusa starije proizvodnje ugrade boksovi koji bi vozače štitili od napadača.

"Da je postojao taj boks, meni se ovo ne bi desilo. Poenta priče je da vozači ni na koji način nisu zaštićeni. Ja nisam prvi vozač koji je napadnut, a verovatno neću biti ni poslednji ukoliko se nešto ne preduzme da se poveća bezbednost vozača", priča R.R.

U GSP-u ovaj incident nisu posebno komentarisali, ali su potvrdili da se napad dogodio. Novosadska policija se nije oglašavala povodom ovog događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu