"Poručujemo Prištini ono što je poručio premijer Vučić"

Protestni skup Srba održan je u severnom delu Kosovske Mitrovice, sa kog je poručeno da zvanični Beograd neće dozvoliti nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug
Tanjug

Takođe, zatraženo je poštovanje prava na slobodu kretanja.

Protest je održan u centru grada ispred spomenika Knezu Lazaru, a prisustvovali su mu građani sa severa Kosova, predstavnici Kancelarije Vlade Srbije za KiM, predstavnici opština sa srpskom većinom na Kosovu, studenti, predstavnici Srba u kosovskim institucijama i drugi.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je da je država Srbija u potpunosti uz njih i da brani njihovo pravo da se slobodno kreću, na taj način brani i slobodnu Srbiju.

"Ono što poručujemo Prištini i onima koji je podržavaju jeste ono što je premijer Aleksandar Vučić poručio sinoć - 17. mart 2004. godine više nikada neće moći da se ponovi. Time što pokušava da zaustavi slobodu kretanja, Priština neće moći od srpskih sredina da pravi geta gde bi im odgovarali vozovi koji idu u jednom pravcu", rekao je Petković.

On je naglasio da zahvaljujući požrtvovanosti direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i premijera Vučića koji je odlučio da u Raški bude zaustavljen voz iz Beograda, koji je krenuo za Kosovsku Mitrovicu, danas nema sukoba i nereda.

Protest je protekao mirno, a okupljeni su nosili državne zastave i zastave kombinata Trepča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 68 idi na stranu