Otkriti političku pozadinu ubistva

Nova stranka očekuje da se otkrije politička pozadina ubistva novinara Slavka Ćuruvije, odnosno ko su inspiratori i nalogodavci tog zločina.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.01.2014.

14:54

Default images

Predsednica Saveta te stranke Vesna Rakić Vodinelić upozorila je danas i da istraga o tom ubistvu ne bi smela da stane kada dođe do političke pozadine, kao što je, kako je rekla, bilo u slučaju ubistva premijera Zorana Đinđića.

Ona je na konferenciji za novinare ponovila i da se Nova stranka, čije je lider bivši premijer Zoran Živković zalaže za donošenje novog ili kompletnu reviziju postojećeg Ustava Srbije.

Prema njenim rečima, to je potrebno uraditi jer u sadašnjem Ustavu Srbije postoje mnoge odredbe koje se ne mogu primeniti u praksi, posebno posle potpisivanja Briselskog sporazuma.

Vodinelić je navela i da bi u novom Ustavu, između ostalog, oblast ljudskih prava i sloboda trebalo urediti u skladu sa evropskom praksom a autonomiji Vojvodine posvetiti više pažnje kroz davanje jasnih pravnih i poličkih garancija.

Ona je ponovila i da je Nova stranka spremna "organizaciono, tehnički i poltički" za beogradske izbore koji će biti održani 16. marta i da bi na njih ta politička partija "u ovom trenuku (kako stoje stvari) trebalo da izađe samostalno".

Vodinelić je dodala i da još uvek nije određeno ko će biti nosilac liste, iako postoji "jedan ozbiljan predlog" navodeći da ima vremena da se to odluči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: