Dačić:Matići idu u policijski hotel

Kako je za B92 potvrdio ministar policije Ivica Dačić, porodica vatrogasca Zorana Matića biće privremeno smeštena u policijskom hotelu na Bežanijskoj kosi.

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2012.

12:46

Default images

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je u dvodnevnoj poseti Sloveniji.

On je za B92 potvrdio da je telefonom razgovarao sa vatrogascem Zoranom Matićem. U MUP-u kažu da će naći rešenje za trajni smeštaj ove porodice i da "svog čoveka neće ostaviti na ulici".

Podsetimo, policija je danas provalila u stan vatrogasca Zorana Matića u Višnjićevoj 9 na Dorćolu i iselila njegovu četvoročlanu porodicu.

Ispred zgrade su se okupili prijatelji, komšije i školski drugovi Matićevih maloletnih ćerki, koji su porodici pružali podršku. Tom prilikom sedmoro ljudi je privedeno. Svi su pušteni. Samo nekoliko sati nakon ovog incidenta, kako saznaje B92, počela je unutrašnja kontrola MUP-a.

Policija i sudski izvršitelji su već šest puta pokušavali da ih isele. Kada je policija stigla, Zoranovoj ženi Radi je pozlilo, a nakon intervencije Hitne pomoći prebačena je u bolnicu.

"Izgubili smo sve. Sada ne znam gde ćemo deca i ja, supruga je završila u bolnici. Više mi i nije važna imovina, bitno mi je da ona bude dobro", rekao je Matić novinarima.

Matić tvrdi da je stan legalno kupio 1999. godine i za njega "Inžinjering prometu", dok je stan bio u sivoj gradnji, platio 72.000 maraka i u njega uložio još 16.000 maraka.

"Inžinjering promet" je za firmu "Pobeda", koja je bila graditelj stanova, izvodio zanatske radove i u kompenzaciji dobio četiri stana, od kojih je jedan Matićev.

"Kasnije se pojavila advokat Milica Đurković, koja tvrdi da poseduje sve papire za naš stan i da ga je platila 24.000 maraka", rekao je Matić, napominjujući da je ugovor sa njom poništen jer nije izmirila sve obaveze.

U međuvremenu "Pobeda " i "Inžinjering promet" su otišli u stečaj i već 15 godina traje suđenje, na koje Matići nikad nisu ni bili pozvani.

"Ovo je šesti put da sudski izvršitelji pokušavaju da nas isele i ovog puta su uspeli. Stan nam je brutalno otet na osnovu rešenja Privrednog suda", ispričao je Matić novinarima ispred zgrade.

Matić kaže da je sve urađeno nezakonito, jer je suđenje za utvrđivanje vlasništva nad njihovom imovinom vođeno a da ih niko nije obavestio o tome.

"Samo su se jednog dana pojavili sa sudskom presudom protiv koje ništa nismo mogli da uradimo", rekao je on.

Poslednji pokušaj sudskih izvršitelja da isele porodicu Matić bio je 15. oktobra, međutim iseljenje je odloženo zbog bezbednosne situacije, jer je Matić pretio da će se zapaliti ukoliko mu policajci uđu u stan.

Tada je advokatica Đurković s privatnim telohraniteljima došla kako bi porodica bila iseljena.

Milica Đurković u izjavi za Tanjug kaže da je sudski dobila vlasništvo nad stanom i da je taj stan kupila još 1990. godine od stambene zadruge "Pobeda", ali da je pet godina kasnije dobila obaveštenje da mora da doplati za stan, inače će ugovor biti raskinut.

"Stan sam preplatila i nisam želela ništa više da doplaćujem, već sam pokrenula sudski spor i doneta je privremena mera da se 'Pobedi' zabranjuje da otuđuje stan", rekla je ona.

Takođe tvrdi da se u stan od 1999. godine uselila Rada Matić, koja je stan čuvala za firmu "Inžinjering promet", u kojoj je radila kao spremačica.
"Na sudu je utvrđeno da smo mi vlasnici, a da se u stanu nalazi treće lice. Oni nisu kupili stan i u tuđem stanu su bili 12 godina. Ovaj spor vodim skoro 20 godina, a izvršenje je zakonito izvedeno na osnovu sudske odluke", kazala je advokatica Milica Đurković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

234 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: